Artisa Greece

Artisa_logo

De eerste kennismaking met Griekenland staat Celeste Neelen in haar geheugen gegrift. Ze was er in 1982 met een vriendin naartoe gelift. De blauwe zee, de muziek die uit de taverna klonk waar ze haar eerste kopje Griekse koffie dronk, de gastvrijheid van de mensen, de kleuren en vooral het licht: het was liefde op het eerste gezicht. Na een avontuurlijk verblijf van twee maanden wist Celeste dat ze er thuishoorde en ooit terug zou komen om er te wonen.

Toch duurde het nog enkele jaren voor ze de sprong waagde en ging kijken hoe het was om in Griekenland te wonen en werken. Toen haar dochter oud genoeg was om op eigen benen te staan, kon Celeste de stem volgen die ze jaren geleden had gehoord, de stem die haar influisterde om dicht bij de Middellandse zee te gaan wonen.

Celeste: Zonder Griekse ‘lover’ en zonder baan was dit voor velen een merkwaardige stap. Op werkgebied lagen er weinig kansen in Griekenland. In het begin heb ik me regelmatig afgevraagd wat ik er eigenlijk deed, ook al genoot ik enorm van het land en het klimaat.

Celeste woont de ene helft van het jaar in Griekenland en de andere helft in Nederland. In Nederland werkt ze via Quinx als zelfstandig trainer op het gebied van leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Dit doet ze vanaf 2004 en dat bevalt haar heel goed.

Artisa Retreat
Wetenschap en creativiteit vormen een rode draad in Celestes leven. Ze haalde een master in arbeids- en organisatiepsychologie en een eerstegraads bevoegdheid docente moderne dans. Bezieling speelt voor haar bij beide disciplines een grote rol; uit dat idee is Artisa Academic & Art Retreat ontstaan. In 2012 zette ze (samen met Louise Thoonen) Artis Retreat op in Epidavros, waar ze in juli 2013 uiteindelijk ook naartoe verhuisde.

Uitzicht op Artisa Retreat

Uitzicht op Artisa Retreat

 

Celeste: Na de hectiek van Athene, een stad waar ik overigens van hou, is het een verademing schone lucht in te ademen, elke dag de zon te zien opkomen en een duik in de zee te kunnen nemen. Epidavros is oorspronkelijk de plek van genezing en de kunsten, het is de ideale plek voor Artisa.

Werk aan een boek of project met rustgevend uitzicht

Werk aan een boek of project met rustgevend uitzicht

 

Bij Artisa kunnen mensen het beste uit zichzelf halen en mogen ze zichzelf zijn in al hun facetten. Het is een plek waar alles erop gericht is om te leven en creëren vanuit bezieling. Een plek waar je optimaal van Griekenland kan genieten, dichter bij jezelf kunt komen en je creativiteit kunt aanspreken.

Spreek je creativiteit aan

Spreek je creativiteit aan

Artisa biedt open retraites aan die je in de gelegenheid stellen aan een boek, project of kunst te werken of de tijd te nemen voor bezinning en reflectie. Daarnaast biedt Artisa specifieke programma’s aan waaronder een vrouwen en leiderschap retraite, een masterclass voor kunstenaars en stilteweken.

In de toekomst wil Celeste ook themaweken organiseren rondom maatschappelijk relevante onderwerpen voor wetenschappers, ondernemers en kunstenaars.

 

 

Celeste: Mensen kunnen ontspannen en tegelijkertijd creatief en/of productief zijn. Ze doen inspiratie op. Daarbij ontmoeten ze gelijkgezinden én andersdenkenden, wat een verrijking is van hun leven. In Artisa komt alles samen wat me inspireert en wat ik graag doe; de verbinding van kunst, wetenschap en spiritualiteit en de daarbij horende holistische aanpak.

Ga naar de website van Artisa Greece Volg Artisa op Facebook

Contact

info@artisagreece.org
0031 (0) 611 387 147 (NL)
0030 694 7570 690 (GR)

Celeste op LinkedIn Artisa Greece op FacebookArtisa Greece op Twitter

Meer informatie? info@griekenlandmarkt.nl