De Academie op Kreta

Logo Academie op Kreta 300p

De Academie op Kreta organiseert verdiepende vakantieweken in Kritsa op Oost-Kreta. 

Op zijn zeventiende belandde Hans Rutten met Interrail op Kreta. Met zo’n treinkaart kon je door heel Europa reizen en hij koos onmiddellijk voor het verste punt: Athene, om van daaruit met de boot door te reizen naar Kreta.

Hans: Ik weet nog heel goed dat ik toen al een (niet zo benoemd) gevoel had dat Kreta mijn bestemming was. Dat ik daar hoorde. Maar daar deed ik aanvankelijk niks mee.

Uitzicht vanaf De Academie op Kreta

Uitzicht vanaf De Academie op Kreta

 

Bestemming Kreta
Pas op zijn zestigste, na een arbeidzaam leven in Nederland waarin vooral status en ego voorop stonden, besloot Hans dat hij iets van wezenlijk belang wilde doen. Hij verkocht zijn bezittingen en richtte met zijn vriend de Academie op Kreta op. Ze wonen nu in een doodlopend straatje in Kritsa op Oost-Kreta, waar ze genieten van de dorpse sfeer en al behoorlijk zijn opgenomen in het dagelijkse leven van de bewoners. De bestemming is eindelijk bereikt.

Filosofie
Hans volgde samen met zijn vriend vele filosofiecursussen in Nederland en Frankrijk en ze wilden andere mensen laten kennismaken met de grote voldoening die filosofie kan bieden.

Hans: Filosofie heeft ons in het leven veel gebracht. Het geeft geen antwoorden op de grote levensvragen maar stelt de juiste vragen.

Joep Dohmen in de collegezaal op de Academie op Kreta

Joep Dohmen in de collegezaal op de Academie op Kreta

 

Denkvakanties
De Academie op Kreta organiseert verdiepende vakantieweken, denkvakanties noemt Hans ze, waarbij inhoudelijke kwaliteit en een persoonlijke benadering centraal staan. Het aanbod varieert van een ‘zware’ filosofische week tot een ‘lichtvoetige’ wandelweek met een filosofisch tintje of een gezellige kookworkshop waarin de eeuwenoude keuken van Kreta centraal staat. De docenten zijn allemaal met zorg uitgekozen. Vaak zijn het hoogleraren die meeslepend, begrijpelijk én sympathiek kunnen vertellen.

Koken in de keuken van de Academie op Kreta

Koken in de keuken van de Academie op Kreta

Koken op houtvuur op de vlakte van Katharo

Koken op houtvuur op de vlakte van Katharo

 

Gelukzaligheid
De Academie op Kreta wil ‘evdaimonia’ bieden aan de gasten, Nieuwgrieks voor gelukzaligheid. “De gedachte is dat de ervaring van gelukzaligheid schuil gaat in de combinatie van leren en genieten. In de lijn van Aristoteles die met het oud-Griekse ‘eudaimonia’ iets wilde duiden als: tot bloei komen.”

Een denkvakantie op Kreta is een volledig nieuwe manier om met Griekenland in aanraking te komen en meer van het land te begrijpen. Filosofie is immers afkomstig van Griekse bodem. Maar ook de wandel- en kookweken bieden een inhoudelijke inkijk in het leven op Kreta.

Hans: De sensatie van het leren levert in combinatie met lekker eten en een heerlijke omgeving een heel voldaan gevoel op. Gelukzaligheid dus.

 

Ga naar de website van De Academie op Kreta Ga meteen naar het reserveringsformulier Volg De Academie op Kreta op Facebook

Contactgegevens De Academie op Kreta
info@evdaimonia.com

Hans op LinkedIn De Academie op Kreta op Facebook

Meer informatie? info@griekenlandmarkt.nl