Despina Moysiadou Greek Lessons in Amsterdam

Despina Moysiadou is een van de Griekse docenten in Amsterdam en omgeving. Despina komt oorspronkelijk uit Edessa, een mooie stad in Noord-Griekenland en is voor haar studie in Nederland komen wonen. 

Park in Edessa

Park in Edessa, Noord-Griekenland

 

Wil jij Nieuwgrieks leren en: 

  • Vertrouwen hebben dat je goed kunt spreken in het Grieks;
  • Een blij gevoel hebben omdat je een nieuwe taal en een nieuwe cultuur leert kennen;
  • Gemotiveerd zijn en blijven door alle culturele lessen, taalspelletjes, liedjes, rollenspellen et cetera;
  • Succesvol zijn en weten dat je het kunt;
  • Jezelf steeds weer verbeteren, want bezig blijven is belangrijk.

Dan ben je bij Despina Moysiadou aan het juiste adres, want zij wil dit graag aan haar studenten meegeven!

Despina: When my learners enter my classroom they feel they are in Greece and that makes them totally happy.

Groep studenten van Despina

Despina met een groep studenten

 

Een prachtige reis
Tijdens de lessen leren haar leerlingen de Griekse taal en de cultuur tegelijkertijd. De lessen zijn interactief en er wordt veel Grieks gesproken. Volgens Despina is dat haar geheim. Het leerproces wordt zo een prachtige reis naar het hemelse Griekenland!

DespinaMy philosophy is based upon the individual needs of the student”. Whether you are a starter learning the Greek alphabet or a more advanced student wanting to improve your language skills, I can help you. Together with you, I compose a program fitting your individual needs; whether this is for holidays, business, pleasure or literature, I will guide you step by step.

Dus eigenlijk maakt Despina samen met de student een programma dat past bij zijn of haar wensen of behoeften. De lessen zijn creatief, interactief en cultureel. 

Passie voor lesgeven!
Met twee doelen kwam Despina naar Nederland. Haar masteropleiding Nieuw Grieks Taal en Cultuur met succes voltooien en haar moedertaal doceren aan Nederlanders. Het masterprogramma dat ze in Nederland volgde, paste heel goed bij wat ze wilde doen. In Griekenland had ze namelijk Geschiedenis en Archeologie gestudeerd- daarmee kon ze daar docent Geschiedenis, Latijn, Oud Grieks of Nieuw Grieks worden. Maar wat ze juist veel liever wilde doen, was lesgeven in het Grieks als tweede taal!

Ondanks haar drukke werkschema volgt ze zoveel mogelijk seminars over nieuwe lesmethoden, taalgames, studentenprofielen en didactische benaderingen. Voor haar is lesgeven een doorlopend leerproces. Ze vindt het belangrijk om te luisteren naar de wensen van haar leerlingen en om met collega’s van gedachten te wisselen over het vak. Hiermee houdt ze zichzelf scherp.

Koken en Grieks leren

Koken en Grieks leren

Despina: The language lessons are always combined with cultural interaction. One cannot learn a language indepentently. Culture and language are absolutely connected and this is what most of my learners like. We even cook together sometimes and we learn Greek, having fun at the same time!

Lessen Nieuwgrieks en vertalingen
Despina geeft wekelijks Griekse taallessen aan zowel volwassenen als Griekse kinderen. Ze geeft vooral les in het Grieks met af en toe uitleg in het Engels. Hoewel Despina geen beëdigd vertaler is, biedt ze ook vertalingen van het Engels naar het Grieks aan.

Ga naar de website van Despina Volg Despina op Facebook

Activiteiten
Despina en haar collega zijn een lesmethode aan het ontwikkelen voor Nederlanders die Nieuwgrieks leren. Ze gebruiken daarvoor een communicatieve benadering. De methode heeft een tekstboek en een werkboek met grammatica en oefeningen. De verwachting is dat het in 2015 wordt gepubliceerd.

Voor april/mei 2015 staan twee thematische trips naar Griekenland op de planning. Dit heeft ze eerder in 2011 ook gedaan voor drie van haar leerlingen. Ze verbleven bij een Griekse familie en kregen dagelijks Griekse lessen aangeboden. De studenten genoten ervan!

Contact

Despina op LinkedIn Despina op Facebook

Producten

Nieuwgrieks voor volwassenen

Nieuwgrieks voor Griekse kinderen