Dog Rescue Greece

Hulp aan zwerfhonden in Griekenland

Header Dog Rescue Greece 514

Arnolda Meisel, , samen met haar inmiddels overleden man Willem, oprichter en de voorzitter van Dog Rescue Greece, was op Kreta toen ze Ilia, een ernstig ziek hondje tegenkwam en zich over haar ontfermde. Door dit hondje is ze zich gaan verdiepen in de zwerfhondenproblematiek in Griekenland.

Regelmatig zijn Arnolda en Willem daarna afgereisd naar Griekenland om hulp te bieden aan de zwerfhonden. Ze kregen er steeds meer contacten en richtten in 2012 stichting Dog Rescue Greece op.

De organisatie Dog Rescue Greece
Dog Rescue Greece biedt hulp aan verwaarloosde en mishandelde honden in Griekenland (vaak puppy’s, gevonden in vuilcontainers, langs de weg of op het strand), zorgt voor adopties van de dieren in Nederland, helpt bij sterilisatieprojecten en geeft eerstelijns-opvang aan honden ter plaatse via een uitgebreid netwerk van vrijwilligers in Nederland en Griekenland.

Meld je aan als vrijwilliger

Missie Dog Rescue Greece
De stichting verleent hulp aan zwerfhonden in Griekenland, in de breedste zin van het woord. De Griekse zwerfhonden worden in Nederland geadopteerd.

Hulpvraag vooral in Athene
Regelmatig zijn de vrijwilligers van Dog Rescue Greece in Athene te vinden om te helpen. Daar zijn ze vooral bezig met voorlichting en het helpen van de zwerfdieren. Ze signaleren problemen, leggen contacten- vooral met de plaatselijke bevolking- en geven informatie over het steriliseren en castreren van honden. Naast het serieuze werk, gaan ze voor de ontspanning naar het eiland Kythnos.

Arnolda: Op Kythnos genieten we van de rust en de vriendelijkheid van de bevolking, het kabbelen van de zee in de baai waar we verblijven, de muziek ’s avonds op de boten en op het terras. Het is ver weg van alle hectiek, zonder internet. Je komt er letterlijk tot rust.

Adoptie van de honden
Samen met de vrijwilligers in Griekenland worden de honden zorgvuldig uitgezocht die voor adoptie in Nederland in aanmerking komen. Ze worden geselecteerd op sociaal gedrag naar mens en dier.

Alle honden die naar Nederland komen, gaan eerst in Griekenland naar een dierenarts voor een gezondheidscheck, inentingen en de afgifte van een dierenpaspoort. Na aankomst in Nederland wordt de hond, indien er nog geen adoptiegezin is gevonden, eerst geplaatst in een gastgezin, waarna een adoptiegezin wordt gezocht. Na adoptie vindt er, gedurende geruime periode, nazorg plaats. In geval van problemen wordt er gekeken naar de mogelijkheden van herplaatsing.

Arnolda: Aan dierenliefde zijn geen grenzen verbonden. Wij denken in oplossingen, niet in problemen. En voor ieder probleem is een oplossing.

De honden
De hond staat bij Dog Rescue Greece op de eerste plaats. De honden worden geplaatst in het belang van de hond. De vrijwilligers werken met persoonlijke aandacht voor de adoptanten, gericht op verbondenheid en met oog voor detail. Ze kunnen zich goed inleven in persoonlijke omstandigheden en denken graag mee. Goede nazorg en begeleiding heeft de stichting hoog in het vaandel.

Arnolda: De hondjes die worden aangeboden zijn zeer lieve hondjes die over het algemeen erg dankbaar zijn voor de kansen die zij krijgen. Het zijn stuk voor stuk bijzondere hondjes, ieder hondje is uniek en ze hebben vaak een fantastisch karakter.

Ga naar de website van Dog Rescue Greece Volg Dog Rescue Greece op Facebook

Contact
Stichting Dog Rescue Greece
Wethouder Zandbergenlaan 115
3771 KT Barneveld
info@dogrescuegreece.nl
0342-842816
06-41982802

Promotie, sponsoring, redactie nieuwsbrief en weblog:
Anita Horstmanshof: anita@dogrescuegreece.nl | 06-28023934 

Dog Rescue Greece op FacebookDog Rescue Greece op TwitterDog Rescue Greece op PinterestDog Rescue Greece op Youtube

Producten

Dog Rescue Greece dag
Ieder jaar is er een Dog Rescue Greece dag waarbij gastgezinnen, adoptanten en vrijwilligers aanwezig zijn. Het is een gezellige dag die in het teken staat van ontmoeting. Er zijn kraampjes met leuke artikelen en het evenement wordt omlijst met Griekse muziek.

Meer informatie? info@griekenlandmarkt.nl