Ellas Import

Ellas-import-logo midkol

Veertien jaar was Laila van der Schaaf toen ze voor het eerst met haar ouders op Kreta kwam en de liefde voor Griekenland was er direct. Sindsdien zijn ze altijd teruggekeerd naar Griekenland en in de loop der jaren heeft Laila vele eilanden bezocht.Maar pas na het eilandhoppen van Mykonos naar Naxos en Paros wist ze zeker dat er een match is met Griekenland. 

Laila: In Griekenland ben ik op mijn best qua gevoel. Ik ben er thuis. Het is vooral de energie die de Grieken uitstralen.

Tijdens haar verblijf op Paros zag Laila een prachtige terracotta pot en blauwe tavernesets. Die wilde ze thuis ook graag hebben om het Griekse gevoel langer vast te kunnen houden. Een echt stukje Griekenland in je eigen achtertuin of balkon dankzij de handgemaakte terracotta potten en de typerende stoelen die je op elk eiland en het vasteland tegenkomt. Niet lang daarna begon ze met Ellas Import.

Ellas Import
Laila koos voor de naam Ellas Import omdat het drie dingen in zich verenigt. Het is een combinatie van haar eigen naam en van Elly, de naam van haar moeder. Bovendien is Ellas Nieuwgrieks voor Hellas, dat Griekenland betekent.

Eigenlijk is Ellas Import een idee van haar moeder. Die had eens verteld dat ze het leuk zou vinden om een winkeltje met Griekse producten te beginnen. Maar zij had op dat moment een goede baan en Laila zelf had net een baby, dus het kwam er niet van. Na het – veel te vroege – overlijden van haar moeder besloot Laila om die droom van een eigen Griekse winkel waar te maken. 

Laila: Nadat mijn moeder overleed op haar 49e verjaardag dacht ik: Het leven is te kort om te blijven dromen over wat ik zou willen doen.

Showroom Ellas Import

Showroom Ellas Import

 

Die winkel werd Ellas Import. Als je er rondkijkt, waan je je echt even in Griekenland.

Laila: De mooie handgemaakte potten die met passie gemaakt zijn, ik kan er geen genoeg van krijgen. Als er nu nieuwe stoelen met rieten handgemaakte zittingen binnenkomen ruik ik het riet dat langs het strand van Naxos groeit.

Bestelbus met terracotta potten

Authentieke terracotta potten

 

Authentieke Griekse producten
Ellas Import verkoopt winterharde handgemaakte terracotta potten, blauwe taverne sets en Griekse olijfolie en kruiden. Laila is de enige in Nederland die dit soort producten importeert. Ook is ze iedere maand te vinden op de markt van het SBS6-programma Utopia, waar ze haar olijfolie en kruiden verkoopt.

Bord dorpje Thrapsano

Alle producten van Ellas Import komen uit Thrapsano, Kreta

 

De terracotta potten van Ellas Import koopt Laila bij een familiebedrijf uit Thrapsano op Kreta dat al 150 jaar bestaat. De potten worden er nog altijd met de hand gemaakt door ‘haar’ pottenbakker Manolis. Laila koos hem puur op gevoel. Na de eerste ontmoeting wist ze zeker dat Manolis haar leverancier werd. Het klikte meteen en dat gevoel was wederzijds.

Pottenbakker

Pottenbakker Manolis aan het werk

 

De herkenbare Griekse blauwe stoelen en tafels worden gemaakt door een bedrijf dat al 90 jaar bestaat. Regelmatig gaat Laila op bezoek bij de leveranciers in Griekenland om nieuwe producten te bestellen. Elk jaar wordt ze er ontvangen alsof ze familie is.

Haal een echt stukje Griekse sfeer in je huis of tuin
Wie ook een authentiek stukje Griekenland in zijn huis of tuin wil, is van harte welkom in de winkel van Ellas Import. De showroom is bijna iedere zaterdag en op afspraak geopend.

Inmiddels heeft Laila zelfs een aantal vaste klanten die geregeld langskomen en onder het genot van een bakje koffie verhalen over Griekenland ophalen.  

Laila: Ik denk dat mensen graag zaken met me doen door de passie die ik heb voor mijn producten. Ze zien dat het in de eerste plaats niet om de euro’s draait, maar om het delen van de liefde voor Griekenland.

Ga naar de website van Ellas Import Volg Ellas Import op Facebook

Contact

Ellas Import
Margrietstraat 17
5754 AG Deurne
info@ellasimport.nl
0031 (0) 620 025 307

Laila op LinkedIn Ellas Import op FacebookEllas Import op Twitter

Producten

De Koronios

De Koronios

 
Ga naar de website en bestel! 

Griekse taverneset

Griekse taverneset

Meer informatie? info@griekenlandmarkt.nl