Grecophile

Logo Grecophile

Grecophile. Griekse les voor iedereen.

Wil je de Griekse taal leren in jouw eigen tempo waarbij je hulp, aansturing en begeleiding krijgt in een prettige samenwerking met de docent? Maak dan kennis met Kosmas Navrouzoglou!

Ja, ik meld me meteen aan!

Kosmas: Als iemand naar mij komt met een bepaald doel, gaat hij/zij niet weg zonder dat dit doel bereikt is.

Kosmas komt uit Serres, een middelgrote stad in Noord-Griekenland die (nog) niet toeristisch is. Hij komt er nog regelmatig voor een bezoek aan familie en vrienden. Kosmas voelt steeds weer dat hij er thuiskomt.

Het Kerkini Meer in Serres

Het Kerkini Meer in Serres

Serres
Volgens Kosmas is Serres is een gezellige stad met veel studenten. Het wordt beschouwd als een welvarende stad hoewel de hogere werkloosheidscijfers altijd een probleem zijn geweest. De stad ligt in een prachtige groene omgeving en is bekend om een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Zo is het meer Kerkini een van de belangrijkste watergebieden in Europa met unieke soorten vogels, kun je skiën op de berg Lailias en is de grot van Alistrati een van de grootste en meest indrukwekkende grotten van Europa. De onlangs ontdekte Tombe van Alistrati kwam wereldwijd in het nieuws.

Kosmas: Elke keer als ik weer voet zet op Griekse bodem, voel ik dat ik thuis kom. Ik neem een paar seconden om mijn ogen te sluiten zodat ik kan genieten van alle familiaire geuren die de Griekse lucht mij aanbiedt. Vooral rond het voorjaar waarin alles in bloei staat. En de zon op mijn gezicht en op mijn huid…wat een gevoel!

Les van Kosmas NavrouzoglouPassie voor lesgeven in Grieks als tweede taal
Kosmas houdt van lesgeven,  maar de Griekse taal doceren als tweede taal is echt zijn passie! Zowel tijdens zijn studie op Kreta als tijdens zijn master die hij behaalde in Engeland, gaf hij al Griekse les.

In Griekenland gaf hij vooral les aan Griekse scholieren maar ook aan anderstaligen uit Bulgarije, Albanië, Roemenië en Rusland die in Griekenland waren gevestigd en de taal moesten leren. Tijdens zijn verblijf in Engeland had hij cursisten uit Engeland, China en Zweden. Begin 2012 is Kosmas begonnen met het geven van Griekse les in Nederland.

Grecophile
Grecophile betekent “Grieks vriendelijk”. Kosmas heeft voor deze naam gekozen, omdat hij merkt dat er tegenwoordig niet zo veel mensen zijn die dat ook zijn.

In Kosmas vind je een coach en een vriend die met jou samen werkt aan de doelen die jij wilt bereiken. Hij is enthousiast, betrokken en geeft les op maat.

Kosmas: Ik hou er niet van als mijn cursisten mij ‘leraar’ noemen. Ik probeer altijd bevriend met ze te worden zodat ze mij kunnen vertrouwen en ik probeer op een relaxte en vriendelijke wijze mijn kennis over te dragen.

Kosmas met cursisten

Kosmas Navrouzoglou te midden van een aantal cursisten

 

Cursussen Nieuwgrieks bij Grecophile
Bij Kosmas kun je cursussen doen waarin je de Griekse taal leert maar ook cultuur en geschiedenis aan bod komen.  Deze zijn niet alleen geschikt voor de vakantieganger maar ook voor mensen die zich willen verdiepen in de taal en de cultuur van de Grieken. Kosmas maakt gebruik van dezelfde leermethode als de Universiteit van Amsterdam (UvA): “Epikoinoníste Elliniká” (=communiceren in het Grieks). Daarnaast voorziet Kosmas de cursist van aanvullend materiaal.

Kosmas: Mijn motto is “We zijn nooit uitgeleerd” en daardoor probeer ik altijd nieuwe methodes te ontwikkelen zodat de cursisten zich niet vervelen en – heel belangrijk-  makkelijker leren.

Staatsexamen Nieuwgrieks
Wil je je voorbereiden op het staatsexamen Grieks? Ook dan kun je bij Grecophile terecht. Kosmas gebruikt hiervoor examenvoorbeelden maar helpt je ook door zijn kennis van de structuur van de examens. Hij werkt nauw samen met de ΚΕΓ (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας – Centrum van de Griekse Taal) te Thessaloniki.

Kosmas: Als het over zaken gaat dan is het altijd verstandiger om zo accuraat mogelijk te zijn, gezien je overtuigingskracht altijd gepaard gaat met je taalvaardigheid.

Zakelijk Grieks
Medewerkers van bedrijven en particulieren die zaken (willen) doen in Griekenland, kunnen een cursus Zakelijk Grieks doen.

Vertalingen
Kosmas kun je ook inschakelen om teksten vanuit het Grieks naar het Nederlands of het Engels te vertalen en vice versa.  Hij is desondanks nog geen beëdigd vertaler.

Ga naar de website van Kosmas Volg Grecophile op Facebook

Contact

Noordwal 10
2513EA te Den Haag
info@grecophile.eu
0031 (0) 657 159 274

Kosmas op LinkedIn Grecophile op Facebook

 

Producten

Cursus Grieks voor beginners en gevorderden

Cursus Grieks voor beginners en gevorderden