Griekse Streekproducten

GriekseStreekproducten.logo 150x189

Griekse streekproducten uit Lesbos, de omgeving van Volos en het noorden van Griekenland.

Voor Anja van de Sande was Griekenland aanvankelijk alleen maar een vakantiebestemming. Vele jaren bezocht ze verschillende delen van Griekenland en het land werd uiteindelijk een plek waar ze heel graag is.

Op een gegeven moment wilde ze meer dan alleen maar vakantie vieren. Meer zijn dan alleen een toerist. Anja besloot de taal te leren en ‘iets’ te gaan doen met de bijzondere en hoogwaardige Griekse producten die ze regelmatig tegenkwam tijdens haar vakanties in Griekenland.

Dat idee begon meer vorm te krijgen tijdens een verblijf in het zuiden van Lesbos. De familie waar ze logeerde bezit een biologisch-dynamische olijfgaard en liet haar proeven van hun olijfolie. Anja werd geraakt door de bevlogenheid waarmee de familie de pure olie produceerde. Ze wilde het respect en de liefde die de familie Kalambokas heeft voor de natuur en hun product graag delen met anderen.

Anja: Onze filosofie is deze unieke kwaliteitsproducten te delen en biologische landbouw te promoten.

Anja startte met de import van de biologische olijfolie van de familie Kalambokas. Vervolgens ging ze op zoek naar andere Griekse producten om te verkopen. Alle producten moeten van hoogwaardige kwaliteit zijn en worden gemaakt met veel liefde en passie.

Voor de producten die ze verkoopt, bezoekt Anja nu regelmatig Plomari en omgeving op Lesbos, de Pilion (omgeving van Volos) en het noorden van Griekenland. Behalve olijfolie verkoopt ze ook biologische oregano, tijmhoning en bergthee en handgemaakte olijfoliezeep en producten van olijfhout.

Anja: Alles is biologisch en kleinschalig geproduceerd met respect voor de natuur. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. De producten hebben zoveel mogelijk het Europees bio-certificaat, wat betekent dat ze afkomstig zijn van gecontroleerde biologische teelt.

Die unieke Griekse streekproducten verkoopt Anja via haar webwinkel en een select aantal verkooppunten. Daarnaast is ze met haar producten ook regelmatig te vinden op markten. Als je iets koopt bij Anja weet je zeker dat het geen massaproductie is, maar een puur en biologisch product dat in Nederland verder niet of nauwelijks te koop is. Bovendien steun je er kleine lokale en onafhankelijke producenten in Griekenland mee.

Anja: Ik hoop dat klanten meer gaan kiezen voor biologisch geteelde producten, die beter zijn voor mens en milieu.

 

Ga naar grieksestreekproducten.nl Volg Griekse Streekproducten op Facebook

 

Contact

info@grieksestreekproducten.nl of grieksestreekproducten@gmail.com

Producten

Eirini Plomariou olijfolie van Griekse Streekproducten

Eirini Plomariou olijfolie

 

Zakje bergthee van Griekse Streekproducten

Griekse bergthee

 

Meer informatie? info@griekenlandmarkt.nl