Griekse taverneset

Creëer thuis het echte Griekenlandgevoel! Met deze Griekse taverneset maak je je Griekse hoekje in huis of tuin compleet.

Griekse taverneset

Griekse taverneset

 

Bestel hier de Griekse taverneset! 

Deze typische Griekse blauwe taverne sets zie je overal bij restaurants of Kafenion. Ze zijn heel herkenbaar voor de meeste Griekenlandgangers. De blauwe rieten stoelen en het ronde metalen tafeltje vormen samen de perfecte set om lekker Ouzo aan te drinken en te dagdromen over al je Griekse reizen.

Laila, de eigenaresse van Ellas Import, gaf haar ouders met hun 25 jarig huwelijk een tegoedbon om op Kreta ‘kafenion’ stoelen te kopen. Stad en land zochten ze af en vonden er uiteindelijk twee in een ijzerwaren winkeltje. Meenemen naar Nederland was niet zo makkelijk en kostte veel geld. Thuis maakten ze onder het afdak een mooi Grieks hoekje waar vervolgens regelmatig vele reizen werden besproken.

Voor Laila was het vanzelfsprekend om ook deze authentieke stoelen en tafels uit Griekenland te importeren voor de Griekenlandliefhebbers in Nederland.

Tavernesets in Griekenland

Tavernesets in Griekenland

Klant: Wat een geweldig mooi taverne set, ik wilde er altijd al een hebben om het Griekse gevoel thuis te creëren!

Blauwe rieten stoelen
De stoelen zijn van hout gemaakt met een rieten zitje. Vroeger werd er tussen de poten ijzerdraad gevlochten om de poten bij elkaar te houden. Tegenwoordig zit het ijzerdraad er alleen op verzoek nog tussen, omdat de stoelen van nu stevig genoeg zijn. Bij deze ‘kafenion’ stoelen zie je vaak het ronde ‘metallo’ tafeltje. Deze is zoals de naam al zegt van metaal gemaakt.

Bestel hier de Griekse taverneset! 
Ellas-import-logo midkol

Lees hier het Griekenlandverhaal van Ellas Import

Meer informatie? info@griekenlandmarkt.nl