Grieks leren met de boekjes van Kati Allo

 

Logo Kati Allo

Kati Allo: Boekjes vol met puzzels, oefeningen, verhaaltjes in het Nederlands – Grieks en omgekeerd.

De Griekse taalboekjes Kati Allo zijn bedacht en ontwikkeld door Reyka Oosterveer en Tineke Scheveers. Beiden zijn gek op Griekenland en al jaren bezig met de Griekse taal.

Vanaf de eerste keer dat ze in Griekenland kwam, was Reyka geboeid vanwege de schoonheid van de natuur en de prachtige taal en cultuur. Ook Tineke, die jaren geleden een goede vriendin op het (schier)eiland Evvia opzocht, was meteen onder de indruk van de fysieke schoonheid en de machtige natuur. Ze had geen flauw idee hoe ‘anders’ het daar was. Ze liet zich gewillig meevoeren in de onbekende flow en het zou haar niet meer loslaten.

Tineke: Maar die taal… zo lastig! Daar moest ik iets aan doen.

Een praatje durven maken in Griekenland
Grieks leren is leuk, misschien juist omdat het geen gemakkelijk taal is! Het is voor iedereen mogelijk om met de taal bezig te zijn. Al zijn het maar kleine woordjes of het lezen van het schrift. Het is leuk om woorden uit een liedje opeens te begrijpen. En stel je eens voor dat je tijdens een vakantie in Griekenland flarden van een gesprek opvangt en verstaat of dat je zelfs een praatje durft te maken!

Reyka: We hopen dat er veel mensen van de taal gaan houden en zich niet laten ontmoedigen door de ontzettend lastige grammatica.

Aanleren van de Griekse taal op een leuke manier
Het idee om deze boekjes vol leuke taaloefeningen te maken, is ontstaan toen zij zelf een cursus Nieuw Grieks volgden en hiervoor extra wilden oefenen. Tineke nodigde iedere vrijdagmiddag een aantal medeleerlingen bi j haar thuis uit. Ze maakten lesjes voor elkaar om hun woordenschat te vergroten en de grammatica te verbeteren.

Reyka: Dit motiveerde ons enorm om verder te leren. Toen ik merkte dat er ook bij andere leerlingen behoefte aan was, kwam ik op het idee om de Griekse taaloefeningen die wij deden aan te vullen met mijn eigen vakantiefoto’s en in de vorm van puzzeltjes en liedjes met andere leerlingen te gaan delen.

Kati Allo lezen in hangmat

Heerlijk ontspannen en Grieks leren kan heel goed samen

 

Kati Allo: Oefenen en herhalen in spelvorm
De Griekse taal is al lastig genoeg dus hebben Reyka en Tineke ervoor gekozen om de taal in spelvorm aan te bieden. Kort en eenvoudig. Kati Allo richt zich puur op het oefenen en herhalen van de al aangeleerde kennis voor beginners. De boekjes zijn eenvoudig en laagdrempelig. Geen grote stukken tekst met uitleg over de grammatica. De gebruiker zal ontdekken hoeveel hij al weet en zal hier en daar misschien wat nieuwe woorden aanleren. De herhaling zal een goed resultaat geven: herkenning van woorden en het actief gebruiken van de woorden.

Tineke: Door het lezen van de verhaaltjes en het maken van de oefeningen en puzzels kom je er op een ontspannen manier achter hoeveel je al weet. Wijzelf hadden hier destijds grote behoefte aan maar konden niets vinden op dit gebied. We zijn daarom zelf aan de slag gegaan en willen dit graag delen.

 

Wil jij graag Nieuw Grieks leren op een laagdrempelige manier? Ben je enthousiast over de Griekse taal en zoek je naar andere manieren om ermee bezig te zijn?

Met de boekjes van Kati Allo wordt het allemaal nog leuker om je basiskennis Grieks te oefenen en uit te breiden. 

Ga naar de website van Kati Allo Bestel meteen een boekje!  Volg Kati Allo op Facebook

Contactgegevens Kati Allo

bestellen@katiallo.nl

Producten Kati Allo

Kati Allo deel 1

Bestel meteen een boekje! 

 

Kati Allo deel 2