Parakalo Weblog

Wil je op de hoogte te blijven van het (belangrijkste) nieuws uit en over Griekenland, lees dan dagelijks Parakalo Weblog. Nederlandse media schenken over het algemeen weinig aandacht aan Griekenland. Parakalo is daarom uniek in Nederland.

Hoofdredacteur Natascha Neef voelt zich in Griekenland op haar plek, het voelt als haar thuis. Ze heeft zich daarom meer verdiept in het land. Niet alleen in de cultuur en de geschiedenis, maar ook in de zaken die er nu spelen.

Nederlands Dagblad – 25 oktober 2014: In augustus werd in Amphipolis (Griekenland) een vorstelijke graftombe ontdekt. Wie regelmatig, goed en in het Nederlands bijgepraat wil worden: parakalo.wordpress.com.

Natascha leest dagelijks internationale kranten en websites met Grieks nieuws om op de hoogte te blijven. Ze leest elke dag de Engelse websites van Griekse kranten en blogs als ‘Keep Talking Greece’ en ‘Greekreporter’. Ze is geabonneerd op enkele nieuwsbrieven, scant de koppen op andere Griekse krantensites en volgt BBC News om op de hoogte te blijven. Op Twitter volgt ze een aantal Griekse journalisten en buitenlandse Griekenland-correspondenten. Natascha kijkt bij ander nieuws ook of er een link is met Griekenland. Als er bijvoorbeeld onderzoek is gedaan naar kinderwelzijn of de situatie van ouderen in Europa, dan zoekt ze naar de cijfers voor Griekenland.

Griekse Vereniging Eindhoven e.o –  3 november 2013: Deze website is bijzonder actueel en brengt niet alleen politiek nieuws, maar ook onder andere berichten uit de sportwereld.

Op 1 april 2007 publiceerde Natascha haar eerste stukje op Parakalo, over de Elgin Marbles. Inmiddels heeft de site gemiddeld 19.000 views per maand . De meeste lezers komen  uit Nederland, België en Griekenland.

Parakalo is een nieuwsblog waarop je dagelijks kunt lezen over Griekse actualiteiten en ontwikkelingen die met Griekenland te maken hebben. De onderwerpen variëren van sport en politiek tot archeologie en economie. Daarnaast kom je er ook meer luchtige artikelen tegen. Ook vind je er een agenda met Griekse evenementen en een overzichtspagina met links naar  Nederlandse tv-programma’s die aandacht hebben besteed aan Griekenland. Natascha schrijft zo nu en dan een persoonlijk blog. In de webshop van Parakalo kun je een assortiment van Griekse boeken/films bekijken. Die webshop maakt deel uit het partnerprogramma van bol.com.

Parakalo Nieuwsoverzicht
Iets gemist? Iedere maandag vind je hier het nieuwsoverzicht van de afgelopen week.

Alle weekoverzichten vanaf 2015 

Meer informatie? info@griekenlandmarkt.nl