Parakalo

Logo Parakalo504

Iedere Griekenlandliefhebber kent het wel: dat gevoel van ‘hier ben ik thuis’. Dat overkwam Natascha Neef in augustus 2000 toen ze op Samos uit het vliegtuig stapte en de warme Griekse lucht inademde. Ze was voor het eerst in Griekenland, maar wist meteen dat alles klopte. Het was vertrouwd. Dat gevoel is nooit meer verdwenen en eigenlijk is het alleen maar sterker geworden. Sindsdien heeft ze heel wat mooie plekken (vooral eilanden) in Griekenland bezocht, maar Zakynthos is haar favoriete eiland.

Natascha: Op Zakynthos heb ik mijn hart verloren. Vooral in het voorjaar is het er prachtig, als alles in bloei staat en heerlijk ruikt. Er zijn zoveel bijzondere plekken op het eiland. De traditionele bergdopjes, de ‘blauwe grotten’, Kampi waar in de oorlog partizanen van de kliffen in zee werden gedreven (en waar je een prachtige zonsondergang kunt zien) en natuurlijk het beroemde strand met het scheepswrak. En in het dorpje Exo Chora heb ik de allerlekkerste karidopita gegeten.

Natascha ging regelmatig naar Griekenland en wilde meer over het land weten. Ze leerde de Griekse taal en verdiepte zich zowel in de Griekse cultuur en geschiedenis als in de actuele zaken. Als journalist werkte ze in 2007 op de redactie van een groot online nieuwsmagazine en veel van haar collega’s hadden een persoonlijk weblog. Ook zij startte een website, maar koos ervoor om niet over zichzelf maar over Griekenland te gaan schrijven. Op 1 april 2007 publiceerde Natascha haar eerste berichtje op Parakalo en er bleek een publiek voor te bestaan!

Natascha: Nu trekt mijn blog  gemiddeld 19.000 pageviews per maand en daar ben ik best wel een beetje trots op.

Een unieke website over Griekenland

Parakalo is uniek in Nederland. Er is geen andere journalistieke website die zich specifiek richt op nieuws uit  of over  Griekenland.

Natascha Neef zorgt ervoor dat je geen eenzijdig beeld krijgt van Griekenland. Ze schrijft dagelijks op haar website Parakalo nieuwsartikelen over de Griekse economie en de politiek, archeologie, kunst & cultuur en sport. Wie denkt dat er alleen maar zware kost op Parakalo verschijnt heeft het mis; er is ook ruimte voor grappige berichten en mooie of bijzondere filmpjes!

Natascha: De berichtgeving over Griekenland in de Nederlandse media vind ik vaak onder de maat. Het beeld dat in sommige media werd geschetst over ‘luie Grieken die op hun 45e met pensioen gaan’  deed me pijn en ik hoop met de berichten op Parakalo dat beeld te nuanceren.

Naast de dagelijkse nieuwsberichten schrijft ze op onregelmatige basis persoonlijke stukjes en (luchtige) achtergrondartikelen over Griekse onderwerpen. Op de tv-pagina staat een verzameling links naar programma’s over Griekenland en in de webwinkel vind je een Griekse selectie uit het aanbod van Bol.com

Beeldvorming over Griekenland

Regelmatig krijgt Natascha berichtjes van lezers die in Griekenland wonen die zeggen dat ze het fijn vinden om  nieuws over hun nieuwe land te lezen in de Nederlandse taal. Ze hoopt ook dat ze met haar website het Griekenland-gevoel kan verspreiden en verkeerde beeldvorming kan tegengaan. Bij veel mensen in Nederland bestaat namelijk een verkeerd of vertekend beeld van Griekenland.

Natascha: Ik wil mensen informeren en bewust maken – maar dat klinkt misschien een beetje te idealistisch ;-) -Het zou mooi zijn als ze door het lezen van  Parakalo het beeld over Griekenland in positieve zin bijstellen.

Hou je van Griekenland en wil je meer weten over wat er in het land gebeurt? Als je de website Parakalo regelmatig bezoekt, blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Griekenland.

Ga naar Parakalo

Volg Parakalo op Facebook

Contact

parakalo.info@gmail.com

 

Natascha Neef op LinkedInParakalo op FacebookParakalo op Twitter

 

 

Producten

Logo Parakalo504

 

Header_parakalo_shop2

 

Meer informatie? info@griekenlandmarkt.nl