Petrakakis Olijfolie

LOGO Petrakakis Olijfolie

De vakantie van 2002 zal Roy Arnts niet snel vergeten. Tijdens zijn verblijf op Kreta leerde hij Emmanouela uit Rethimnon kennen en werd verliefd. Tien jaar later trouwden ze op Kreta. Het was een echt traditionele Griekse bruiloft met een klein Nederlands tintje.

Roy en Emmanouela wonen in Nederland, maar gaan ieder jaar twee of drie keer terug naar Griekenland. Natuurlijk om de familie te bezoeken, maar ook om hun olijfboomgaard te onderhouden. Iets wat ze met veel plezier en passie doen.

Olijfboomgaard Petrakakis Olijfolie

Olijfboomgaard Petrakakis Olijfolie

 

De olijfbomen staan in de regio Lazimas, vlakbij Rethimnon, en zijn al generaties lang in het bezit van de familie Petrakakis. In december en januari worden de olijven geoogst en daarna geperst tot een heerlijke pure olijfolie, zonder enige toevoegingen.

Zo’n mooi product wil je natuurlijk niet alleen voor jezelf houden. Roy en Emmanouela willen anderen graag kennis laten maken met al het lekkers uit Griekenland in het algemeen en Kreta in het bijzonder.

In Nederland hebben we onze vrienden en kennissen deelgenoot gemaakt van de Griekse keuken en ingrediënten en zij reageerden allemaal erg enthousiast.

Omdat steeds meer kennissen vroegen of ze olijfolie uit Lazimas mee wilden nemen naar Nederland, besloot het stel om het bedrijfje Petrakakis Olijfolie op te starten. Roy en Emmanouela importeren nu hun eigen olie naar Nederland en zijn betrokken bij het hele productieproces. Ze plukken de olijven, laten de olie persen en doen die vervolgens zelf in de gewenste verpakking.

Een heerlijk gezond product van een heerlijk eiland. Daar moet toch iedereen kennis mee kunnen maken!

Daarnaast zochten ze ook nog naar andere natuurlijke producten uit Griekenland om te verkopen. Voorwaarde was dat die producten – net als hun olijfolie – op kleine schaal worden geproduceerd. Puurheid, ambachtelijkheid en kwaliteit zijn de woorden waar het voor Petrakakis Olijfolie om draait.

Met de honing van de familie Kamariti en de kruiden van de families Piskopaki en Vassalos hebben we producten gevonden die op ambachtelijke wijze worden gemaakt en van hoge kwaliteit zijn.

Producten Petrakakis Olijfolie

De producten van Petrakakis Olijfolie zijn te koop via de website. Het assortiment zal nog verder uitgebreid worden met kazen, zeep en producten van olijfbomenhout. Roy en Emmanouela zijn ook regelmatig te vinden op markten waar zij hun olijfolie, kruiden en honing verkopen. En er mag uiteraard geproefd worden van al dat heerlijks uit Kreta.

Ga naar Petrakakisolijfolie.nl Volg Petrakakis Olijfolie op Facebook

Contact

Info@petrakakisolijfolie.nl