Photothema

Anton Harfst en Laurien van den Hoven woonden en werkten van 2006 tot 2012 in Griekenland. Eerst in Athene, maar vanaf 2008 in het dorp Xirokambi op de Peloponnesos, vlakbij Sparta en Mystras. Inmiddels zijn ze weer neergestreken in Amsterdam, van waaruit ze hun bedrijf Photothema runnen. 

Anton en Laurien houden veel van hun dorp Xirokambi  en de omgeving. En van fotografie. Die beide liefdes willen ze graag delen. Ze organiseren daarom sinds 2008 fotoworkshops en fotoreizen op de Peloponnesos. Hun bedrijf heeft ook Griekse roots: Photothema werd bedacht in Athene, kreeg handen en voeten in Xirokambi en verhuisde daarna mee terug naar Amsterdam.

Laurien:We hebben nog altijd een heerlijk huis in Xirokambi en zijn naast Amsterdammers ook echte ‘Xirokambites.

Photos of Laconia for SNP Natuurreizen

Tijdens een fotoreis van Photothema maak je kennis met het authentieke Griekenland: het dagelijks leven, het landschap en de cultuur. Er worden fotografiesessies gehouden op bijzondere plekken, zoals de opgravingen van Mystras, oude kloosters en pittoreske dorpjes. Eindeloze olijfgaarden, diepe kloven en duizenden wilde bloemen kleuren (in het voorjaar) het landschap. En dat beroemde bijzondere licht in Griekenland? Anton en Laurien leren je ook hoe je dat perfect kunt vangen in een foto.

Als je op pad gaat met Photothema, doe je dat in een kleine groep zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Anton is de specialist op het gebied van de fotografie. Laurien vertelt als antropologe de achtergrondverhalen die verdieping geven aan de foto-onderwerpen. Want iedere plek heeft eigen verhalen waarbij geschiedenis en mythe vaak fraai met elkaar verweven zijn.

Anton: Fotograferen en ontdekken gaan hand in hand. We laten mensen op een andere manier naar hun omgeving kijken en leren ze om vast te leggen wat zíj zien.

De locaties waar Anton en Laurien je tijdens een fotoreis mee naartoe nemen zijn gevarieerd , net als de fotografie. Landschappen, panorama’s, natuur, details, stadsgezichten, straatleven en portretten: het komt allemaal aan bod.

Aan het eind van de reis heb je niet alleen een bijzonder stukje Griekenland gezien, maar ga je ook naar huis met veel mooie foto’s, nieuwe vaardigheden, meer ervaring en bergen energie om je fotografie een stap verder te brengen.

Anton: Deelnemers kunnen meedoen aan een of meerdere workshops en dit combineren met wandelen in de omgeving. Of lekker niets doen op het plein (met je fototoestel bij de hand).

Hoewel ze alweer een tijdje in Nederland wonen, hebben Anton en Laurien ook nog altijd een huis in Xirokambi. Dat prachtige oude natuurstenen huis met uitzicht op de heuvels van het Taygetos-gebergte is te huur als ze er niet zijn.

Laurien: Het is een heerlijke plek om vakantie te houden of een boek te schrijven.

Ga naar de website van Photothema

Volg Photothema op Facebook

Activiteiten

In het voor- en najaar organiseert Photothema een fotoreis op de Peloponnesos in samenwerking met SNP Natuurreizen. Veel ervaring is niet nodig, ook voor beginnende fotografen met een digitale camera zijn de fotoreizen geschikt. De voorjaarsreis staat in het teken van Grieks Pasen; tijdens de reis in oktober staat het warme nazomerlicht centraal. In april/mei 2015 organiseren Anton en Laurien ook een reeks foto-workshops in Xirokambi.

Contact

Anton Harfst en Laurien van den Hoven
Photothema Fotoreizen & Workshops
Ceinntuurbaan 314-I
1072 GL Amsterdam
info@photothema.com
Tel. (NL) 06 21345271
Tel. (GR) + 31 6 21345271

www.photothema.com
www.xirokambi.com

Laurien van den Hoven op LinkedInAnton Harfst op LinkedInPhotothema op Facebook

 

Producten

Archonitiko-Xirokambi-midkol

Vakantiehuis Archonitiko in Xirokambi

 

Photos of Laconia for SNP Natuurreizen

Fotoreis Peloponnesos