Polyorea

 Logo Polyorea

Vakantiehuis en Griekse olijfolie ‘Polyorea’ uit Zuid-Griekenland

Bij Petie van Dinter en John Reintjes begonnen de Griekse kriebels toen ze op een zaterdagochtend in 2004 een artikel in de krant lazen over een wandelpad op Corfu waarlangs ruïnes stonden die omgebouwd konden worden tot B&B. Dat leek ze wel wat.

Het jaar daarop namen ze een sabbatical en vertrokken naar Corfu om het Griekse leven te ervaren en de taal te leren spreken. Het leven in Griekenland beviel ze goed, maar na een half jaar bleek Corfu toch niet ‘hun’ plek te zijn. De B&B-ambities lieten ze varen, en Petie en John besloten de rest van hun sabbatical ergens anders door te brengen.

Ze wilden naar Nieuw Zeeland, maar eerst gingen ze nog even op bezoek bij een vriendin die met haar Griekse man een restaurant runde op de Peloponessos. Daar sloeg de vonk over.

Vanaf het moment dat we de Peloponessos binnenreden, werden we gegrepen door het landschap, de natuur, de zee, de dorpjes en de mensen. We gingen niet meer naar Nieuw Zeeland! We gingen iets zoeken op de Peloponessos!

Marathea
Uiteindelijk kochten Petie en John in 2007 een huis in aanbouw aan de rand van Marathea, een piepklein dorpje met maar liefst drie kerken. In de winter telt het ongeveer 25 zielen, in de zomer iets meer. De meeste jonge mensen zijn vertrokken, er wonen nu vooral ouderen. Petie en John werden zeer gastvrij opgenomen in het dorp en kennen inmiddels iedereen.

We zagen kansen om ons leven een wending te geven en die hebben we benut. Daar zijn we tot nu toe heel blij mee; we hebben samen het leven gecreëerd dat we graag willen leven.

Tot vorig jaar werkte Petie als teamleider op een vso-school in Groesbeek. John had zijn eigen gitaarschool, was dirigent van twee koren voor mensen met een verstandelijke handicap en werkte als activiteitenbegeleider. Nu hebben ze allebei hun baan opgezegd om verder te gaan als zelfstandig ondernemer.

In Griekenland leven we intenser dan in Nederland. In Nederland verliep het leven als een rustig kabbelend beekje, hier voelt dat toch anders. Je familie en je vrienden heb je niet meer direct om je heen, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het relaxte leven dat je hier kan leiden. Je staat veel dichter bij de natuur dan in Nederland. Dat vinden we heerlijk.

Vakantievilla Polyorea

Vakantievilla Polyorea

Polyorea: huis in Marathea
Petie en John wonen nu van oktober tot april in hun huis in Marathea. In de zomer wonen ze in Nijmegen en wordt het Griekse huis met de naam Polyorea verhuurd. Bij het huis hoort een olijfgaard met ongeveer zestig olijfbomen.

Folder vakantievilla Polyorea

Folder vakantievilla Polyorea

 

Ga hier naar de website van de vakantievilla Polyorea

Olijfolie Polyorea

Van de olijven wordt elk jaar een mooie voorraad olijfolie geperst. Omdat de opbrengst te veel was voor eigen gebruik, verkochten ze de olijfolie aan vrienden en bekenden. De verkoop van de olijfolie werd een succes; inmiddels is het assortiment uitgebreid met olijfolie van boeren uit de omgeving en hebben Petie en John een eigen bedrijfje opgezet.

Als ze in Griekenland zijn, oogsten ze de olijven en laten die persen. Ze bottelen en verpakken hun Polyorea Griekse olijfolie zelf en verkopen die in Nederland.

Olijfolie Polyorea

Olijfolie Polyorea

We waren zelf altijd al fan van goede olijfolie en het is een feest om zoiets lekkers te verkopen.

Verkoop olijfolie

Elke zaterdag staan ze op de biologische markt in Nijmegen, ze zijn regelmatig op foodmarkten te vinden en ook enkele winkels in de regio Nijmegen verkopen hun olijfolie. Persoonlijk contact met de klanten vinden Petie en John belangrijk.

Kraam met olijfolie Polyorea

Kraam met olijfolie Polyorea

 

Op markten vertellen we over de olijvenoogst, het bottelen van de olijfolie en over het leven in Griekenland. We merken dat mensen daarin geïnteresseerd zijn. De olijfolie is met liefde door ons gemaakt en gebotteld: What you see is what you get.

Ga hier naar de website van Olijfolie Polyorea Volg Olijfolie Polyorea op Facebook

Contact

villagriekenland.com
griekseolijfolie.webklik.nl

Petie op LinkedIn Olijfolie Polyorea op FacebookOlijfolie Polyorea op Twitter

Meer informatie? info@griekenlandmarkt.nl