Schilderen op Kreta

IMG_44831

Schilderworkshops op Kreta

Wil jij de mooiste plekjes van Kreta vastleggen op een creatieve en ontspannen manier en er later thuis ook nog van genieten? Volg dan eens een workshop schilderen bij Marian Pruijn.  

De Minoïsche kunst van Kreta
Kunstgeschiedenis was een van de verplichte vakken op de HBO lerarenopleiding Tekenen en schilderen. Tijdens die lessen kwam Marian Pruijn voor het eerst in aanraking met de kunst van de oude Grieken. Haar docenten spraken met zo veel enthousiasme en bevlogenheid over de Minoïsche kunst van Kreta, dat Marian in 1992 besloot een vakantie naar het Griekse eiland te boeken.

Marian: In die vakantie logeerden we in een klein vissersdorp. Daar leerde ik mijn man kennen. We werden verliefd. Ik had niet gerekend op een liefdesrelatie met iemand uit een andere cultuur. Het is misschien wel spannend maar geeft ook nogal veel praktische problemen.

Aanvankelijk reisden ze in de vakanties naar elkaar toe, maar uiteindelijk besloten ze hun leven in Nederland vorm te geven. Dat lukte, tot in Nederland de financiële crisis uitbrak. De man van Marian raakte zijn baan kwijt en zicht op ander werk werd steeds moeilijker.

DSC_0016

In 2010 besloot het stel om Nederland te verlaten en naar Kreta te verhuizen. Ze wonen nu in Sises, het geboortedorp van Marians man. Sises is een authentiek Kretens dorp ten westen van Heraklion. Het (e)migratieplan betekende ook nieuwe zorgen voor Marian en haar man.

Marian: Het verlies van ons Nederlandse werk had tot gevolg dat we geen eigen inkomen meer hadden. Mijn man weer op het landbouwbedrijf van zijn ouders gaan werken. Ik wilde ook graag mijn steentje bijdragen en zorgen voor brood op de plank. 

Schilderworkshops op Kreta
Al snel was het idee geboren om schilderworkshops te gaan organiseren voor Nederlandse toeristen onder de naam ‘Schilderen op Kreta’. In 2012 gaf Marian haar eerste workshop.

DSC_0069.jpg 1

Marian: Schilderen is mijn passie. Kreta is een grote inspiratiebron met zijn prachtige natuur en idyllische dorpjes. Hoe mooi is het niet om cursisten in vakantiesferen de schilderachtige schoonheid van Kreta te laten ontdekken?

Ga naar Schilderenopkreta.nl

IMG_3784_300

Ontspanning en een mooi resultaat
Omdat Marian de omgeving goed kent, weet ze de de mooiste schilderslocaties te vinden in de omgeving van Mylopotamos en Rethymnon. Ook vertelt ze graag over de Griekse cultuur, gebruiken en gewoontes.  Het doel van de workshop is dat je ervaart hoe ontspannend het is om te schilderen. Marian geeft daarbij professionele begeleiding en veel individuele aandacht. Het tastbare eindresultaat krijgt na de vakantie op Kreta een mooi plaatsje in je huiskamer.

DSC_1649

Marian: Het is toch  heerlijk om een mooi werkstuk mee te kunnen nemen naar Nederland, waar je trots op bent en dat je kan laten zien aan de thuisblijvers?

De workshop is laagdrempelig en geschikt voor alle niveaus.

Ga naar de website en schrijf je in! 

DSC_1549

Contact

mariannikos@live.nl 

Marian Pruijn op LinkedIn Marian Pruijn op Facebook

 

Producten

Bekijk hier het workshopprogramma 
Meer informatie? info@griekenlandmarkt.nl