Taalhuis Amsterdam

 Pand Taalhuis Amsterdam

Taalhuis Amsterdam- Huis voor mediterrane talen

Wil je graag de Griekse taal leren onder het genot van een heerlijke Griekse koffie in het centrum van Amsterdam? Bij Taalhuis Amsterdam kun je op verschillende manieren de Griekse taal leren en meteen kennis opdoen van de Griekse gewoontes en cultuur.

Taalhuis Amsterdam is opgericht door de twee enthousiaste docenten Nieuwgrieks Angeliki Papastamatiou en Myrte Jansen.

Grieks leren bij Taalhuis Amsterdam

Griekse les van Angeliki

Angeliki is in Griekenland geboren. Hoewel ze al het grootste gedeelte van haar leven in Nederland woont, voelt ze nog steeds een sterke band met haar roots. Ongeveer twee keer per jaar bezoekt ze haar geboortestad Athene.

Angeliki: Ik voel me thuis in Griekenland. Het is een gevoel dat bij me opkomt zodra het vliegtuig geland is en ik uit het vliegtuig stap. Het ruikt naar huis, naar mijn kinderjaren. Het is een vertrouwd gevoel.

Myrte heeft klassieke talen en Nieuwgrieks gestudeerd. Als tienjarige kwam ze voor het eerst in Griekenland. Vanaf dat moment hield ze van het land en van de Griekse taal. Later werkte ze in er in de horeca, studeerde in Athene en begeleidde reizen door heel Griekenland.

Myrte: Griekenland is prachtig! Het is een land waar ik de geschiedenis voel en ik hou van de humor van de Grieken. Natuurlijk zijn de prachtige natuur en de heerlijke zee met smakelijke vissen ook niet weg!

Myrte Jansen

Griekse les van Myrte

Taalhuis Amsterdam, het kleinste talenschooltje van de stad

Myrte droomde al een tijdje van een eigen taalinstituut voor mediterrane talen. Ze zocht een partner om haar te helpen. Na meerdere gesprekken met Angeliki besloten ze in 2013 om ervoor te gaan.

Bij Taalhuis Amsterdam wordt in kleine groepen gewerkt zodat iedere cursist genoeg aandacht krijgt. In de groepen is weinig niveauverschil.

Er wordt veel gesproken in de lessen, de lees-, schrijf en grammatica oefeningen doen de cursisten thuis ter voorbereiding. Uiteraard worden de lastige dingen uit de lesstof besproken en uitgelegd.

Taalhuis Amsterdam is het kleinste talenschooltje in Amsterdam. De dames hebben een klein monumentaal pandje om de hoek van De Dam, op nog geen tien minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Heerlijke koffie bij Taalhuis Amsterdam 2

Heerlijke koffie!

Heerlijke koffie bij Taalhuis Amsterdam

Op maandag, woensdag en donderdag waan je je in een heuse gezellige koffiebar en kun je je Grieks oefenen onder het genot van een lekker warm croissantje en verse koffie!

Liefde voor taal

Enthousiasme en liefde voor taal staat centraal bij Taalhuis Amsterdam. Angeliki en Myrte willen studenten graag meegeven dat taal de deuren in een land voor je opent. Je leert een nieuwe taal, maar tegelijkertijd ook een andere cultuur, andere gewoontes en karaktereigenschappen die bij die taal horen. Daarbij is het leuk om te oefenen in een nieuwe taal, ook als je de taal nog niet perfect beheerst.

Myrte: Ik geloof in communicatie en cultuur. Taal is de meest positieve manier om daarmee bezig te zijn.

Gezamenlijk koken tijdens een taalreis

Gezamenlijk koken tijdens een taalreis

Lessen Nieuwgrieks op verschillende manieren

Taalhuis Amsterdam biedt taallessen op maat- zowel in groepsverband als individueel-  lessen via Skype en taalreizen aan. Daarbij maak je kennis met de Griekse gewoontes en cultuur. Af en toe wordt er een gezellige borrel of een filmavond georganiseerd.

Jaarlijks gaan Angeliki en Myrte naar Naxos. Hoog op de Venetiaanse kastro, bij de oude Ursulinen school geven ze er gedurende vijf dagen Griekse les.

Angeliki: Naxos is een prachtig eiland, mooie natuur, rijk aan geschiedenis en heel vriendelijke mensen. We voelen ons elk jaar meer dan welkom.

Vertalingen en Nederlandse les voor Grieken

Bij Taalhuis Amsterdam kun je ook terecht voor het laten maken van een (beëdigde) vertaling.

Grieken kunnen bij het taalhuis lessen in de Nederlandse taal volgen. Vanuit hun moedertaal maken zij zo makkelijk kennis met het Nederlands. Na het eerste niveau stromen ze door naar een groep met cursisten van verschillende nationaliteiten. Dan wordt er alleen nog maar Nederlands gesproken.

Ga naar de website van Taalhuis Amsterdam Volg Taalhuis Amsterdam op Facebook

Contact

Taalhuis Amsterdam
Sint Nicolaasstraat 59
1012 NJ Amsterdam
info@taalhuisamsterdam.nl
0031 (0)6 18 11 09 84

Taalhuis Amsterdam op LinkedIn Taalhuis Amsterdam op Facebook Taalhuis Amsterdam op Twitter

 

[js-disqus]