Voorjaarsreizen Griekenland

Door: Marleen Vermeulen

De afgelopen dagen waren zonnig en koud in Nederland. Als ik dan buiten met mijn ogen dicht richting de zon sta en de warmte in mijn gezicht voel, dan komen de herinneringen aan het zonnige en warme Griekenland vanzelf weer naar boven. Oh, wat kun je dan een heimwee hebben! De winter is bijna ten einde, de lente is in aantocht. Groene babyblaadjes en narcissen komen al tevoorschijn. Over een maand gaat de zomertijd in. Persoonlijk ben ik aan het aftellen en kijk echt uit naar dat moment.

In mijn community ´Al het moois uit Griekenland´ en in nieuwsbrieven die ik ontvang, heb ik al verschillende voorjaarsreizen voorbij komen. Graag wil ik deze voor jullie uitlichten. Of je nu houdt van de Griekse taal, cultuur of natuur of iets creatiefs wilt doen in Griekenland, er zijn hele leuke voorjaarsreizen te boeken!

Hieronder een overzicht. En als je zoiets leuks gaat ondernemen, vind ik het leuk als je erover vertelt in de Facebook groep ‘Al het moois uit Griekenland’. Verhalen voor- en achteraf kunnen anderen ook weer inspireren! :-D

Alvast een hele fijne lente!

25-29 april 2016 | Griekse les op Naxos

Je krijgt les van twee enthousiaste docenten Nieuwgrieks Angeliki Papastamatiou en Myrte Jansen van Taalhuis Amsterdam.

Logo Taalhuis Amsterdam

Deze 5-daagse taalreis kun je doen zowel als beginner als (ver)gevorderde. Op Naxos waan je je te midden van de Cycladische cultuur waarbij de omgeving prachtig en zinnenstrelend is. Iedere dag staat in het teken van een ander thema en besteden Angeliki en Myrte aandacht aan grammatica, conversatie en luistervaardigheid. Naast de lessen (van 10-13 uur) zijn er allerlei activiteiten ingepland, zoals koken en een excursie archeologie,  waarbij je je Grieks in de praktijk kunt brengen.

Bekijk hier het reisprogramma en de uitgebreide informatie

27 april- 4 mei 2016 en 7-14 mei 2016 | SNP Fotoreis Griekenland – Voorjaarsfotografie en Grieks Pasen

Ieder jaar organiseren fotograaf Anton Harfst en antropologe Laurien van den Hoven  fotoreizen naar het authentieke en fotogenieke Griekenland.

Logo Photothema272

Tijdens deze fotoreis beleef je niet alleen het prachtige voorjaar in Griekenland, ook maak je het Griekse Paasfeest mee met veel bijzondere en kleurrijke fotomomenten. Tijdens dagelijkse fotosessies leren Anton en Laurien je over techniek en compositie op locatie. Aan bod komen landschapsfotografie, straatfotogratie, nachtfotografie en portretten. Je kunt je opgeven als je net begint met fotograferen en als je al veel ervaring hebt. De docenten geven opdrachten en tips die bij je niveau passen.

Bekijk hier het reisprogramma van 27 april- 4 mei 2016 Bekijk hier het reisprogramma van 7- 14 mei 2016

8-15 mei 2016 | Griekse taal cursus in Epidavros Niveau 2 

Je krijgt les van Karen de Vries, bekend van Griekse les op Twitter en Kostas Mangelis, een gepensioneerde Griekse onderwijzer uit Epidavros.

 

image

Voor degenen die Griekse taal niveau 1 al beheersen, kunnen zich opgeven voor deze 8-daagse cursus in Epidavros. In een inspirerende omgeving wordt je ondergedompeld in Grieks, waarbij je onder andere de antieke theaters bezoekt en andere culturele activiteiten onderneemt. Vind je het spannend om Grieks te spreken? Geen zorgen, Karen helpt je om je met eenvoudige woorden en zinnen verstaanbaar te maken in het Grieks.

Bekijk hier het reisprogramma en de uitgebreide informatie

april, mei 2016 | Flexholidays single zeilreizen vanaf Corfu

Ben je single en heb je altijd al willen zeilen in Griekenland? Paul Jongeneel van Flexholidays organiseert zeilreizen vanaf het groene eiland Corfu.

Flexholidays_222Tijdens deze reis leer je andere singles kennen en geniet je van het aangenaam warme voorjaar in Griekenland. Geniet van zwemmen in de zee, de warme voorjaarszon, zeilen en gezelligheid met zijn allen op het terras.

Bekijk hier het voorjaarsprogramma

april, mei, juni 2016| diverse voorjaarsreizen Artisa Greece voor professionals

Voor academici, PhD studenten en andere professionals organiseert Celeste Neelen diverse reizen om in alle rust te denk, lezen en te schrijven.

Artisa_logoBen je toe aan een sabbatical, wil je je hoofd leegmaken, nieuwe ideeën en inspiratie opdoen? Geef je dan nu op.

Je kunt je als individu en als groep aanmelden.

Bekijk hier het voorjaarsprogramma

vanaf april 2016 | schilderworkshops op Kreta

Marian Pruijn geeft het hele seizoen workshops schilderen in het authentieke dorp Sises.

IMG_44831Ben je erg creatief en wil je alle mooie voorjaarskleuren op doek vastleggen? Dan is schilderen in de Griekse natuur wellicht iets voor jou.Van 9-14 uur ga je tekenen en/of schilderen. Daarna ga je gezellig met zijn allen lunchen en bekijk je elkaars werk.

Bekijk hier het programma

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,